ÜRDÜN / 2.Grup

  • ARKEOLOJİ
  • DOĞA
  • İNSAN
  • KÜLTÜR
  • MACERA
  • MÜZİK
  • UNESCO

“VİZESİZ” ÜRDÜN & PETRA & WADİ RUM

15-20 Mart 2026 / ARA TATİLDE / THY ile / 5 gece 6 gün

Dünyada görülmesi gereken 10 Roma Antik Kenti’nden biri olan Jerash, Dünyanın en tuzlu suyu ve deniz seviyesinin 420 metre altındaki Ölü Deniz (Lut Gölü), Hz.Musa’nın Mısır’dan başlayan ve 40 yıl süren yolculuğu sonrası kutsal toprakları ilk gördüğü nokta Nebo Dağı, Mozaikleri ile ünlü Mabada şehri, Ortadoğu’nun büyüleyici Antik Kenti Gül Kırmızısı Şehir Petra, Kızıl kum tepeleriyle 74000 hektar alana yayılmış Rum Vadisi, Kutsal Topraklar, Etkileyici bir tarih, Büyüleyici Manzaralar….

1.GÜN / 15 Mart Pazar: İSTANBUL – AMMAN

Saat 10:30’da İstanbul Havalimanında Buluşma. Pasaport ve Gümrük İşlemlerinden Sonra saat 13:05’de Türk Havayolları’nın TK 820 sefer sayılı direk uçuşu ile yaklaşık 2 saat 25 dk.lık bir uçuş sonrası yerel saatle 15:30'da Amman’a varış.

5*lı Otelimiz Amman Hilton’a yerleşme. Ve günün kalan kısmında otelimizde dinlenme ve Havuz, Spa vs. imkanlarından faydalanma… Akşam yemeğimiz otelimizde….

2.GÜN / 16 Mart Pazartesi:  AMMAN - JERASH ANTİK KENTİ - CITADEL - AMMAN KALESİ - HERKÜL TAPINAĞI EMEVİ SARAYI - ROMA TİYATROSU - DEAD SEA KONAKLAMA

Sabah otelimizde alacağımız zengin açık büfe kahvaltı sonrası, hep birlikte ÜRDÜN’ü gezmeye başlıyoruz. Turumuzda ilk olarak Jerash Antik Kenti var. M.S 749 yılında depremde yüzyıllarca toprak altında kalan Antik Kent yerleşimlerinden biridir. Jerash, dağlar ve vadiler üzerine kurulmuştur. Jerash günümüzde en iyi korunmuş. Antik Roma yerleşimlerinden biridir.

Turumuz sırasında Roma döneminden günümüze kadar korunmuş olan tapınaklar, tiyatrolar, kiliseler ve sütunlarla çevrili caddeleri ziyaret ettikten sonra Modern ve eskinin karışımı olan Amman şehir turumuzda 6.000 kapasitesi ile kültür ve sanat etkinlikleri için hala kullanılmakta olan Roma Tiyatrosu, Amman’ı oluşturan 7 tepeden birinde yer alan Amman Kalesi ve Umayyad Sarayı göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında ise deniz seviyesinin 420 m. altında olan, dünyanın 3. en tuzlu suyu olma özelliği taşıyan Ölü Deniz’e doğru yola çıkıyoruz. Göl kenarında bulunan Otelimiz “5*lı Hilton Dead Sea” veya “5*lı Crowne Plaza Jordan Dead Sea”ye yerleşiyoruz. vb. Akşam yemeğimiz otelimizde.

 

3.GÜN / 17 Mart Salı: MABADA - NEBO DAĞI - PETRA 

Bugün otelden geç çıkış yaparak, bu süreçte isteyenler otelimizin havuz veya plajından faydalanarak, isteyenlerse “Lut Gölü”nde eşsiz bir tecrübeye tanık olarak gölde batmadan yüzme keyfini yaşayabilir. (Mayonuzu yanınıza almayı unutmayınız.)

Daha sonra otelimizden ayrılarak ilk olarak Hz. Musa’nın kutsal toprakları ilk gördüğü yer olduğu düşünülen Nebo Dağı’nı göreceğiz, sonrasında mozaikleri ile ünlü Mabada şehrine Geçiyoruz. Burada bulunan St.George Kilisesini ve bu coğrafyada bulunan ilk mozaik haritayı yakından görüyoruz. Ardından Petra’ya hareket ediyoruz. Petra’ya varışımızla birlikte Petra’da Bulunan Otelimize

''5*lı Petra Moon Luxury Hotel''e yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.... (Ertesi gün Petra'yı hep birlikte gezeceğiz ama bu gece dinlenmek yerine Petra'yı Işıklar altında görmek isteyen konuklarımız, ''Ekstra olarak'' (Giriş ücreti, transfer, rehberlik), ''Işıklar Altında Petra'' Turuna katılabilirler. (75 usd)  

 

4.GÜN / 18 Mart Çarşamba: PETRA -KIZILDENİZ-AKABE

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, dünyanın 7 yeni harikası listesine katılan, Petra Antik Kenti’ni keşfetmeye başlıyoruz. 

Ürdün’e gelmek için en önemli bir neden olarak görülen vazgeçilmez bir nokta olan Nebatilerin kayıp kenti Petra’nın büyüleyici ortamında sizlerle ilk olarak kanyon yapısındaki bu saklı kente ulaşmak için yaklaşık 1,2 Km kayaların oluşturduğu bir koridor içerisinden bir süre yürüdükten sonra ilk olarak hepimizin belgesellerde kartpostallarda gördüğü o muhteşem kare AlKhazneh (Hazine) Kral Kaya Mezarı karşımıza gelecek. Burada yapacağımız fotoğraf molası sonrası yaklaşık 850 basamak sonrası en büyük yapı olan El-Deir Manastırı’na ulaşıyoruz. Bu büyüleyici yer Indiana Jones, Simbad, Mumya gibi meşhur filmlerinde çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. 

“Gül Kırmızısı Şehir” olarak da adlandırılan bu antik kent sizleri girer girmez etkisi altına alacaktır ve Buradaki fotoğraf molamızı meşhur Bedevi çayı veya kahvelerimizi yudumladıktan sonra Yönümüzü Kızıldeniz'e Akabeye Çeviriyoruz  ve Akabe'ye varışımızla birlikte konaklama yapacağımız ''5*lı The Westin Saraya Aqaba Resort & Spa'' otelimize yerleşiyoruz. Otelde deniz keyfi, akşam yemeği dahil.

 

5.GÜN  / 19 Mart Perşembe:   WADİ RUM - ÇÖL SAFARİ - BEDEVİ KAMPI ÇÖL KONAKLAMASI 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, saat 12:00'ye kadar otelimizin ve plajın keyfini sürmeye devam ediyoruz. Ve otelimizden ayrılıp   birçoğumuz için değişik bir tecrübe yaşayacağımız bir gün için UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası listesinde yer alan Wadi Rum’daki kampımıza gitmek üzere hareket ediyoruz. Wadi Rum‘a varışımızla birlikte ilk olarak

Develer ile yapacağımız Safari sonrası Jeepler bizleri alarak sonsuzluk hissine kapılacağımız Wadi Rum’ın derinliklerine doğru yapacağımız Jeep safarimize başlıyoruz. Wadi Rum’da bulunan yer yer yükseklikleri 1750 mt.yi bulan Kum tepelerine çıkarak üzerimizdeki kızıl kum tanelerini silkeleyerek maceraya başlıyoruz. 

Ülkenin en büyük vadisi olarak kabul edilen Wadi Rum yani Ay vadisinde Red Planet filminde Mars yüzeyi olarak gösterilen Wadi Rum’a vardığımız andan itibaren kızıl kum tepeleri ile sizleri karşılayacak olan bu olağanüstü manzaranın sizleri çok etkileyeceğine eminiz. 

4x4 araçlar ile gerçekleştireceğimiz bu unutulmaz safari turumuzda bol bol fotoğraf çektirip çöl yaşamı ve kültürüne daha iyi tanıklık etmiş olacağız. Gün batımını kum tepeleri üzerinde yaptıktan sonra konaklama yapacağımız Luxury Bubble Kampa vb. hareket. 

Akşam yemeğimizi kampımızda alıp akşam yakılan kamp ateşi etrafında toplanarak, şarkılarla, sohbetlerle ve gökyüzündeki yıldızların muazzam görüntüsünü izleyerek geçiriyoruz. Konaklama Kampımızda. 

 

6.GÜN / 20 Mart Cuma: AKABE - İSTANBUL 

Kampımızda alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında kampımızdan ayrılıp yönümüzü Akabe’ye çeviriyoruz. Wadi Rum Çıkışında ise stratejik anlamda önem taşıyan ve Osmanlı döneminde Sultan 1900 yılında II.Abdulhamit tarafından yaptırılmış olan Ünlü Hicaz Demiryolu’nun geçtiği Wadi Rum İstasyonunu gördükten sonra Akabe‘ye varıyor. Akabe şehir turumuza çıkıyoruz.  

Akabe Kalesi, Şerif Hüseyin evi, Bayrak Meydanı gezip, göreceğimiz yerler arasında... Ardından uçak saatimizden kaynaklı olarak bu gece akşam yemeği alamayacak olsa da, sizleri deniz kenarından deniz ürünleriyle sunulan geç öğle yemeğimize götürüyoruz. Yemek sonrası Havalimanına transfer. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK 832 sefer sayılı uçuşu ile 20:55’de İstanbul’a uçuyoruz. Yaklaşık 2 saat 50 dk.lık bir uçuşun ardından yerel saat ile 23:45’de İstanbul Yeni Havalimanına varışımıza istinaden havalimanında turumuzu sonlandırıyoruz.

 

GEZİ ÜCRETİ: 2800 Usd  

Single farkı: 440 Usd

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER:

Türk Havayolları ile İstanbul - Amman / Akabe - İstanbul THY Ekonomi Sınıf Uçak Bileti - Alan vergileri
Belirtilen otellerde Oda kahvaltı ve Akşam yemeği dahil 5 gece 5*lı otellerde konaklama

(1 gece Amman'da 5*lı Amman Hilton, Ölü Denizde 5*lı Hilton veya Crown Plaza Hotel'de, 1 gece

Petra’da 5*lı Petra Moon Luxury vb., 1 gece Akabe'de 5*lı The Westin Saraya Aqaba Resort &

Spa ve 1 gece Wadi Rum’da Luxury Bubble Kamp Camp vb.)

5 Akşam yemeği / 1 geç öğle yemeği (son gün)
Amman, Jerash, Petra, Akabe şehir turu
Programda belirtilen tüm turlar ve giriş ücretleri / Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti - Wadi Rum’da 4x4 Jeep’ler ile 2 saat Safari turu
Müze Ören Yeri ve Petra Antik Kent Girişi Ücretleri
Yüksek Model Araçlar ile Programda belirtilen tüm transferler
Tur boyunca araç içi içecek su ikramı 

 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:

Kişisel harcamalar
Yemeklerde Alınan İçecekler
Öğle yemekleri
Yurtdışı çıkış harcı
İsteğe bağlı: Işıklar Altında Petra Turu (75 usd)

 

GEZİMİZDEKİ TERZİ İŞİ DOKUNUŞLAR

THY uçak saatlerinden kaynaklı olarak, sabah çok erken saatte varıp, güne yorgun bir şekilde başlamaktansa, daha uygun saatli uçuş seçilmiş olup, böylece Amman'a bir gün önce öğle saatlerinde varılacak, otelin imkanlarından faydalanma ve dinlenme imkanı sağlanmış olacaktır. Böylece 1 gün daha otel konaklaması, akşam yemeği ve transfer maliyete eklenmiştir.
Otellerimizin hepsi ülkenin en iyi seçkin 5*lı otellerinden seçilmiştir.
Akabe'de denize girme imkanı yaratılması adına, 5*lı deniz kıyısı oteller seçilmiş ve denizden faydalanabileceğimiz bir program hazırlanmıştır.
Dead sea'deki otelimiz kendi özel Plajından konforla Göl'e gireceğiniz, maskelerinizi yaparak Gölün keyfini çıkaracağınız tarzda özenle seçtiğimiz konaklama seçeneklerinden biridir.
Wadi Rum'da çölün en iyi buble kamplarından birisi olan; HASSAN ZAWAIDEH LUXURY WADI RUM DELUXE CAMP'da kalınacak ve belki de birçoğumuz için çok farklı bir tecrübe olacağına inandığımız Çöl Konaklamamızı yapacağız.
Gezi programımız diğer programların aksine, koşturmadan yorulmadan ülkeyi yaşayarak gezebileceğimiz tarzda özenli bir şekilde, Amman gidiş - Akabe dönüş şeklinde, konforunuz gözönünde bulundurularak dizayn edilmiştir.
Ülkeyi Kokartlı Profesyonel Uzman rehberi ile kapsamlı bir şekilde geziyoruz. - Ülke giriş çıkışlarında Özel asistanımız ile Gümrük Pasaport işlemlerinde VIP geçiş sağlayarak herhangi bir Pasaport Kuyruğuna girmeden tüm detayları ile asiste ediyoruz.

 

YAŞANACAK ANLAR

** Antik Roma’da İtalya’dan sonra ayakta sağlam kalmış en büyük Antik Kent Jerash’ı Geziyoruz.

** Vaad edilmiş topraklar olarak bilinen Kutsal toprakları Nebo dağından izliyoruz.

** Dünyanın 7 Harikasından biri olarak kabul edilen Nebatilerin Kayıp Kenti Petra’yı geziyoruz. ** Nebatilerin kayıp kenti Petra'da kireç taşına oyularak yapılmış hazine tiyatro manastır tapınak ev gibi yapılara tanıklık ediyoruz. 

** 5000 Yıllık ünlü mozaik haritanın bulunduğu Mozaik Şehri Madaba’yı geziyoruz.

** M.Ö 7000 yıllarında kurulmuş olan tarihteki en eski şehirlerinden Amman’ı geziyoruz ** Ürdün’ün en büyük vadisi Wadi Rum‘da Jeep ve deve safari yapıyor, Kum Tepelerinde gün batımını izliyoruz.

** Dünyanın en alt seviyesinde bulunan Ölü Deniz (Lut Gölü’nde) gezme ve yüzme fırsatı buluyoruz.

** Mars yüzeyini andıran Kum tepeleri ile çevrili Wadi Rum‘da Kamplarda Çöl Konaklaması yaparak gece yıldızları izleme fırsatı. 

**Bedevi Kampında Çölde Kum ateşinde pişen akşam yemeği ile değişik lezzetler tatma imkanı ve ateş başında yapılacak Keyifli Sohbetler.

Konusunda Uzman Rehber

Gezimiz konusunda uzman profesyonel rehberlerimiz tarafından yönetilmektedir.

TUR TARİHİ

Bu turumuz 15.03.2026 - 20.03.2026 tarihleri arasında

TUR FİYATI

KİŞİ BAŞI TUR ÜCRETİ0

*2.01.2026 Tarihli TCMB kuruna göre hesaplanmıştır. Ödeme yapıldığı andaki kur geçerlidir.

Rezervasyon Talep Formu

E-posta & SMS Listesi

E-posta ve SMS üyeliği yaparak en yeni turlardan ve kapmanyalarda ilk siz haberdar olabilirsiniz.

SİZE ÖZEL GEZİLER

BU SİZİN YOLCULUĞUNUZ

TUR DETAYLARI

Tur Videoları

O.T.C. Tur videolarımız