VİZESİZ UÇAKLI BALKANLAR

VİZESİZ UÇAKLI BALKANLAR / 02-08 Mayıs 2024 / 6 gece 7 gün / THY / 1266 euro

MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, HIRVATİSTAN, BOSNA & HERSEK, SIRBİSTAN

Üsküp, Manastır, Resne, Ohrid, Matka Kanyonu, Elbasan, Tiran, Podgoriça, Budva, Kotor, St.Stefan, Trebinje, Poçitel, Blagaj, Mostar, Saraybosna, Belgrad

 

GEZİ PROGRAMI

1.GÜN / 02 Mayıs Perş /  İSTANBUL - ÜSKÜP - MATKA KANYONU

Saat 05:00'da İSTANBUL YENİ HAVALİMANI Dış hatlar Gidiş Terminali -E- Kontuarı önünde buluşma. TK1003 sefer sayılı uçak ile 07:25'da Üsküp’e hareket. Yaklaşık 1 saat 25 dk.lık bir uçuşun ardından yerel saat ile 07:50'de varış. Üsküp’e gelir gelmez önce şehir dışında harika bir doğal güzelliğe götürüyoruz sizleri.

Rotamız Matka Kanyonu. Burada hem kanyonda teknelerle gezeceğiz hem de rengarenk Vrelo mağarasında keyifli bir gezi yapacağız. (Kanyonda Tekne turu Gezi ücretine dahildir.)

Matka Kanyonu aslında bir baraj gölü. 1930'lu yıllarda inşa edilen baraj nedeniyle bugünkü halini almış. Son derece keyifli etkinliklerin olduğu bir bölge. Tekne gezimiz esnasında uğrayıp, içinde gezdiğimiz "Vrelo Mağarası" ise dünyanın en derin yeraltı su mağaralarından biri olması özelliğine sahip. İçerisinde serin bir hava hakim ve 10-15 dakikada gezilebiliyor.

Ardından Üsküp merkeze geliyor ve öğle yemeğimiz için serbest zamanımız oluyor. Yemek sonrası, çarşıdaki kuyumcular sokağı, Vardar Nehri, Türk ve Yahudi mahallesi, Davut Paşa Külliyesi, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Büyük İskender’in devasa heykeli göreceğimiz yerler arasında.

Gezimizin ardından Üsküp'te 5*lı Limak Skopje Luxury Hotel'e geçiyoruz. Bu akşam yemeğimiz serbest. İsteyen konuklarımızla birlikte Müzikli Akşam Yemeği için Üsküp’ün en güzel mekanlarından birisi olan STARA KUKA’ya gidiyoruz. (45 Euro)

 

2.GÜN / 03 Mayıs Cuma / ÜSKÜP - MANASTIR - RESNE - OHRİD

Sabah kahvaltımızı erken alıyor ve 07:30'da Ohrid’e hareket ediyoruz. Ama önce rotamız "Atatürk'ün Şehri" olarak da bilinen Manastır Şehri. Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu ve mezun olduğu (1896-1898), "Manastır Askeri İdadisi" bu şehirde yer alıyor. Burayı gezip görürken, Atamızın büstünün ve fotoğraflarının yeraldığı Anıt Odasını da ziyaret etme imkanı buluyoruz. Ardından şehirdeki Osmanlı'dan kalma kışla, okul ve evleri panoramik olarak gördükten sonra yol üzerinde serbest öğle yemeğimizin ardından bu kez Resne'ye geçiyoruz.. Burada Resne'li Niyazi beyin evini ve sarayını görüyoruz.

Ve sonrasında Makedonya’nın incisi Ohrid’e varış. Ohrid şehir turumuzda; Unesco Dünya Mirası listesindeki Ohrid Gölü, Tipik çarşısı, Ulusal Müze, Osmanlı evleri, Çar Semoil Kalesi, Makedonya Meydanı, Ayasofya kilisesini görüyor, dünyaca ünlü "Ohri İncisi"nden almak isteyenler için çarşıda serbest zaman imkanı buluyoruz.

Alışveriş molasının ardından Ohrid Gölü'nde tekne gezisine çıkıyoruz. (Normalde 10 euro civarı ekstra ücretle satılır. Programımızda tur ücretine Dahildir.) Yeterli vakit olmaması durumunda ise tekne gezimiz ertesi sabah yapılacaktır.

Konaklamamız Ohrid’de 5*lı Inex Olgica Hotel & SPA’da vb. Akşam yemeğimiz serbest. Dileyen konuklarımızla birlikte özel aracımızla çıkıyor, Akşam Yemekli & Müzikli Eğlenceli Makedon gecesi için BELVEDERE’ye gidiyoruz. (40 Euro)

 

3.GÜN / 04 Mayıs Ctesi / OHRİD - ELBASAN - ARNAVUTLUK (Tiran) - PODGORİÇA

Sabah Ohrid'de kahvaltımızın ardından hareketle, Kafasan Gümrük kapısı geçişi ile Arnavutluk'a giriş yapıyoruz. Elbasan Kalesi'nde vereceğimiz serbest öğle yemeği vakti sonrasında, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a varıyor ve Panoramik Şehir Turumuzu gerçekleştiriyoruz. Saat Kulesi, Ethem Paşa Camii, İskender Bey Anıtı, Eski Hükümet Binası, Opera Binası göreceğimiz yerler arasında.

Sonrasında o gece konaklayacağımız Karadağ'ın başkenti Podgoriça'ya geliyor ve 4*lı otelimiz "Cue Podgorica"ya vb. yerleşiyoruz. (Bugün akşam yemeğimizi Podgorica'nın Et restaurantlarından "Pod Volat"ta alıyoruz. Tur ücretine dahildir.)

 

4.GÜN / 05 Mayıs Pzr / PODGORİÇA - BUDVA - ST.STEFAN ADASI - KOTOR - TREBİNJE

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Karadağ'a geçişimizle birlikte gezmekten büyük keyif alacağınız Ortaçağ kenti Budva'ya geliyoruz. Budva’nın kale surları içindeki dar sokaklarda vereceğimiz serbest zaman içinde, keyifli fotoğraflar çektirebilir, cafelerinde kahvelerinizi içebilir, hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ardından St. Stefan Adası karşısında kısa bir fotoğraf molası veriyoruz.

Sonrasında Karadağ'ın bir başka güzel şehri Kotor'a geçiyoruz. Unesco korumasındaki Kotor'da, Eski Şehir, Ag.Tripun & Ag.Luke Kiliseleri, Roma - Barok - Rönesans Yapıları, Kanlı Kule, Vonçer dağı, Korda Nehri ve Yat limanı gezip göreceğimiz yerler arasında. Burada alışveriş imkanımızın sonrasında Kotor Körfezi manzaralı, St.George & St.Mark Adaları karşısında fotoğraf molası veriyoruz.

Ardından o gece konaklayacağımız Tribinje’deki “4*lı Nar Hotel”e geçiyoruz. Otelimize yerleştikten sonra, hep birlikte şehir merkezine gidiyor ve serbest akşam yemeğimizi alıyoruz..

 

5.GÜN / 06 Mayıs Ptesi / TRİBİNJE - POÇİTEL - BLAGAJ - MOSTAR - SARAYBOSNA

Trebinje'de ki otelimizden erken saatte yola çıkıyoruz, bu kez rotamız bu kez Mostar şehri.. Yol üzerinde önce Poçitel Osmanlı Köyüne uğruyor, sonrasında 25 km. mesafedeki Blagaj'a geliyoruz. Buradaki mağara önünde, nehrin güzelliği eşliğinde yer alan Blagaj (Blagay) Tekkesi, gerçekten kartpostallara konu olacak güzellikte.

Neratva Nehri manzaraları eşliğinde Mostar'a gelişimizle birlikte, Mimar Sinan'ın kalfası Mimar Kemalettin'in yaptığı Unesco koruması altındaki tarihi Taş Köprü'yü görüyor ve fotoğraflıyoruz..

Sonrasında, Koski Mehmet Paşa ve Karagöz Camii, Eski Hamam, Müslim Bey konağını görüp, nehir kenarındaki hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Serbest zamanda alışveriş, yemek ve kahve molamızın ardından yaklaşık 2 saat mesafedeki Saraybosna'ya geçiyor ve 5*lı Otelimiz “Hotel Hills Sarajevo Congress & Thermal Spa Resort”e geçiyoruz. (Bugün akşam yemeğimiz otelimizde Tur ücretine Dahildir.)

 

6.GÜN / 07 Mayıs Salı / SARAYBOSNA - BELGRAD / 292 Km.

Sabah kahvaltımızın eşliğinde Balkanların hüzünlü şehri Saraybosna'yı gezmeye başlıyoruz. Meşhur Ferhadiye caddesi, Ulusal Kütüphane, Saraybosna Kalesi, Baş çarşıda alışveriş molası, Üç büyük dinin Kutsal mekanları, Alia İzzet Begoviç Anıtı ve Şehitlikler, bakır ve kalaycıların görülebileceği Kazancılar, Eski Osmanlı köprüsü, Kolobara Han, Moriça Han, Saraybosna'nın en büyük Camii olan Gazi Hüsrev Bey Camii ve Medresesi gezip göreceğimiz yerler arasında.

Ve sonrasında Belgrad’a hareket ediyoruz. Saraybosna - Belgrad arasındaki 292 km.lik bu yol yaklaşık 6 - 6.5 saat sürüyor. Ve Belgrad'a varışımızla birlikte otelimiz 4*Plus Mona Plaza'ya yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz serbest.

İsteyenlerle birlikte Belgrad Kalesi içinde yer alan, şehrin bir numaralı, efsane restaurantı “KALEMEGDANSKA TERRASA”ya gidiyoruz… (50 Euro)

 

7.GÜN / 08 Mayıs Çrş / BELGRAD - İSTANBUL

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının sonrasında şehri gezmeye başlıyoruz. Turumuzda, Tuna & Sava Nehri, Nebojsa kulesi, Sokulllu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazereviç Anıtı, Desbot Stefan Kalesinden şehrin kuşbakışı seyri, Kalemegadan Parkı, Özgürlük Anıtı, Asma köprü, Eski Saray, Bayraklı cami gezimiz sırasında göreceğimiz yerler arasında.

Sonrasında serbest öğle yemeğimizi de alıp ardından havaalanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Türk Havayolları'nın TK1084 seferi ile 20:20'de Belgrad’ın Nikola Tesla havaalanından İstanbul Yeni Havalimanına hareket. Yaklaşık 1 saat 50 dk.lık bir yolculuğun ardından saat ile 23:10’da İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.

 

GEZİ ÜCRETİ: 1266 euro

Tek kişi ( sngl) farkı: 260 euro

 

GEZİYE DAHİL OLANLAR:

- Türk Hava Yolları İstanbul-Üsküp gidiş / Belgrad-İst dönüş, ekonomik sınıf uçak bileti.

- Gezi boyunca Lux Turizm otobüsüyle ulaşımlar. 

- ÜSKÜP (1) gece 5*lı Limak Skopje Luxury Hotel BB (Oda +kahvaltı)

- OHRİD (1) gece 5*lı Inex Olgica Hotel & SPA’da BB (Oda+Kahvaltı)

- PODGORİÇA'da (1) gece 4*lı Cue Podgorica Hotel'de konaklama vb. HB (Oda + Kahvaltı)

- TREBINJE'DE (1) gece 04* Hotel Nar vb.BB (Oda + Kahvaltı)

- SARAYBOSNA (1) gece 5*Hotel Hills Sarajevo Thermal BB (Oda+Kahvaltı+Akşam yemeği)

- BELGRAD (1) gece 4* Plus Mona Plaza vb. BB (Oda + Kahvaltı)

- Toplamda 2 Akşam yemeği. (Saraybosna'da otelimizde, Podgoriça'da restaurantta)

- Matka Kanyonu'nda Tekne Turu

- Ohrid Gölü'nde Tekne Gezisi

- Üsküp, Manastır, Ohrid, Tiran, Budva, Kotor, Poçitel, Blagaj, Mostar, Saraybosna, Belgrad gezileri.

- Yapılacak tüm gezilerde şehirlerarası tüm transferler

- Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

- Türsab Zorunlu Mesleki Seyahat Sigortası

 

GEZİ FİYATIMIZA DAHİL OLMAYANLAR:

- Yurtdışı çıkış vergisi 150 TL. (7 yaşından Küçükler MUAF)

- Üsküp'te “STARA KUKA”da Müzikli Akşam yemeği. (1.Akşam)

- Ohrid'de “BELVEDERE”’de Müzikli Akşam Yemekli Makedon gecesi. (2.Akşam)

- Belgrad’da “KALEMEGDANSKA TERRASA”da Akşam Yemeği (6.Akşam)

- Kişi başı toplam 25 euro tutan şehir giriş vergileri. Rehberimiz tarafından tur esnasında bir kez toplanacaktır.

- Tüm Öğlen yemekleri

- Programda belirtilmeyen Akşam Yemekleri

Konusunda Uzman Rehber

Gezimiz konusunda uzman profesyonel rehberlerimiz tarafından yönetilmektedir.

TUR TARİHİ

Bu turumuz 2.05.2024 - 8.05.2024 tarihleri arasında ve İstanbul kalkışlıdır.

TUR FİYATI

KİŞİ BAŞI TUR ÜCRETİ0

*28.04.2024 Tarihli TCMB kuruna göre hesaplanmıştır. Ödeme yapıldığı andaki kur geçerlidir.

Rezervasyon Talep Formu

E-posta & SMS Listesi

E-posta ve SMS üyeliği yaparak en yeni turlardan ve kapmanyalarda ilk siz haberdar olabilirsiniz.

SİZE ÖZEL GEZİLER

BU SİZİN YOLCULUĞUNUZ

TUR DETAYLARI

Tur Videoları

O.T.C. Tur videolarımız